Det blev til lidt forskelligt: Limetærte, muffins med tequila, cupcakes a la Tiramisu og bananmuffins.
Lime tærten er fra The hummingbird bakery og den er virkelig lækker :) Opskriften kan ses under billederne.
Limetærte
Bund:
500 gr. digestive kiks
200 gr smeltet usaltet smør
Bræk kiksene i mindre stykker og finmal dem i en foodprocessor. Bland det smeltede smør i og bland rundt.
Smør en tærteform/springform (ca. 20-25 cm) og pres dejen ned i bunden og op af siderne. tryk dejen sammen og flad med håndroden.
Bag bunden i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 20 min, eller indtil den er pæn gylden og fast.
Sæt bunden til side indtil den er helt afkølet.
Skru ovnen ned til 150 grader
Fyld til tærten:
8 æggeblommer (jeg brugte past. æggeblommer)
2 dåser kondenseret mælk (a ca. 400 g)
friskpresset saft og revet skal af 4-5 limefrugter
Kom æggeblommer, kondenseret mælk, limeskal og limesaft i en glasskål og pisk det forsigtigt sammen. Blandingen tykner naturligt.
Hæld cremen i den kolde tærtebund og bag den ved 150 grader ca. 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).
Lad tærten køle helt af, dæk den til og sæt på køl mindst 1 time, dog gerne natten over.
Når tærten skal serveres, piske 3-4 dl. piskefløde til den danner små bløde toppe.
Fordel fløden over tærten og pynt evt. med limeskal.
Tærten er meget fyldig, men smager super godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar