søndag den 15. januar 2012

Cupcakes a la Tiramisu




Cupcakes a la Tiramisu

150 gr mel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 æg, delt i blommer og hvider
4 spsk meget stærk kaffe
1 spsk kahlua
150 gr sukker
1 knivspids salt

Marsala til at dryppe over kagerne

Mascarponecreme:

2 past. æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk kahlua
240 gr mascarpone

kahlua til at dryppe med
revet mørk chokolade

Varm ovnen til 180 grader
Bland mel, bagepulver og salt i en skål og stil til siden.
Pisk æggeblommer med kaffe og kahlua, til en tyk og cremet masse. kom 110 gr af sukkeret i lidt efter lidt, mens der piskes.
Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner små bløde toppe og pisk så gradvis de sidste 40 gr sukker i. Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive.
Rør 3 spsk af æggehviderne i æggeblommemassen og vend de tørre ingredienser i lidt efter lidt med hjælp af et piskeris. Når alle de tørre ingredienser er arbejdet godt ind, vendes det sidste æggehvideskum varsomt i dejen.

Fyld papirsformene ca 2/3 del op og bag kagerne ca 15 min, eller indtil en tandstik/kødnål stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Prik hver kage nogle gange med en gaffel og dryp hver af dem med 1 spsk marsala.

Mascarponecremen:
Rør æggeblommerne med sukker til de er lyse og luftige. Pisk kahlua i. Kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.
 Pynt hver kage, dryp med kahlua og drys revet mørk chokolade over.

Mums :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar